Hangt er elektriciteit in de lucht bij Antwerp FC?

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Promoveren naar eerste klasse en dan meteen meestrijden in Play-off 1, zo zag het mooie scenario van Antwerp FC eruit. Een sprookje. Maar de Great Old is met een 3 op 15 teruggevallen naar de zesde plaats! Er klinkt onvrede in de kleedkamer.

Laszlo Bölöni kiest voor een strakke organisatie met powervoetbal. Dat concept begint minder vruchten op te leven. In Kortrijk leed Antwerp een zware 4-0 nederlaag. Bölöni vertelde na afloop dat het een wedstrijd was om snel te vergeten.

Aanvaller Obbi Oulare liet echter enkele opvallende woorden ontglippen. "Hij heeft zijn mening, maar ik denk dat enkele spelers ook wel iets te zeggen zullen hebben. Wij weten ook wel wat er misgaat. Ik denk dat we vanaf vandaag met de coach gaan praten."

Het nieuwe jaar begon met een 2-0 voorsprong tegen Club Brugge. De Bosuil daverde op zijn grondvesten, maar in de slotfase wist Club nog twee keer te scoren. Een zware mentale klap na een fysieke veldslag.

Zwaar programma

De thuismatch tegen AA Gent mondde ook in een gelijkspel (1-1) uit. Antwerp pakte een punt in Charleroi (1-1) en greep daarna zowel tegen Waasland-Beveren (1-2) als KV Kortrijk (4-0) naast de punten.

Racing Genk en Antwerp tellen 37 punten. KV Kortrijk en Standard hebben er eentje minder. De PO1-buit is dus nog lang niet binnen. Waasland-Beveren (34) en STVV (33) zouden ook nog voor stoorzender kunnen spelen.

3 op 15 sinds de jaarwisseling, winterstop, stage en mercato. Antwerp moet dringend het roer omgooien. Thuis tegen KV Oostende moet het gebeuren. Maar de Kustjongens pakten Anderlecht met 2-0 in en spelen graag op de tegenaanval.

Daarna volgt een zware trip naar Racing Genk, een thuismatch tegen Eupen - dat moet knokken voor het behoud, en een verplaatsing naar Anderlecht.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes