Ex-spits STVV via China naar Beerschot Wilrijk

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Rubin Okotie begint aan zijn tweede avontuur in België. De 30-jarige Nigeriaanse Oostenrijker was nog vrij en kan meteen aan de slag bij Beerschot Wilrijk.

Geboren in Pakistan, met een Oostenrijkse moeder en een Nigeriaanse vader, doorliep hij de jeugdrangen van SC Wiener Viktoria, Rapid Wien en FK Austria, waar hij doorstroomde tot in het eerste elftal.

In 2010 volgde een transfer naar 1. FC Nürnberg. Die Duitse club leende Okotie in de zomer van 2011 uit aan STVV (zie archieffoto). Dat werd geen succesverhaal. Rubin Okotie, alias Rubinho, belandde daarna bij Sturm Graz.

1860 München haalde de aanvaller in 2014 naar de tweede Bundesliga in Duitsland. Hij was er ploegmaat van Gary Kagelmacher, ex-Beerschot, AS Monaco en nu KV Kortrijk. In 52 duels kwam Okotie 20 keer tot scoren.

Okotie pikte achttien interlands met de nationale ploeg mee, waarin hij twee keer de weg naar het doel wist te vinden. Daar hoorde een plaats in de EK 2016-selectie in Frankrijk bij!

Vorig seizoen lukte Okotie drie goals in het shirt van Beijing Enterprises. Zijn contract werd er verbroken. Okotie is meteen inzetbaar en kan dus een rol spelen in de twee promotieduels van Beerschot Wilrijk.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes