Neymar naar de rechtbank?

13 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Neymar ruilde FC Barcelona voor PSG en dacht recht te hebben op een loyaliteitsbonus. Bij Barça weigerden ze dat bedrag echter te betalen, uit onvrede over zijn plotse vertrek. Neymar rekende alles samen op een extra van 40 miljoen euro. De FIFA onderneemt geen actie.

Als Neymar toch nog aan dat geld wil geraken, zal hij het via andere juridische wegen moeten doen. Volgens de Spaanse media is die kans groot.

De Braziliaanse aanvaller tekende in de zomer van 2016 een nieuw contract bij de Catalaanse club. Daarin was een loyaliteitsbonus voorzien. Maar Neymar stapte dus al een jaar later op.

Bij FC Barcelona beweren ze dat de Braziliaan de voorwaarden voor de bonus heeft geschonden. "Ten eerste mocht de speler niet met andere clubs onderhandeld hebben de maand voor 31 juli", zei een woordvoerder van Barcelona vorig jaar.

"Ten tweede moest de speler aantonen dat hij zijn contract bij de club respecteerde. En ten derde hadden wij afgesproken dat wij niet zouden betalen voor 1 september, vlak na de deadline van de transferwindow."

De aanvaller van Paris Saint-Germain heeft van de FIFA te horen gekregen dat zijn vorige club niet hoeft te betalen.

Neymar kan nog naar het Hof van Arbitrage van Sport (CAS) gaan, maar een stap naar de rechter ligt naar verluidt meer voor de hand.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes