Goalgetter klaar voor Belgische topclub?

14 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Het gaat goed met Teddy Chevalier. De Franse spits zit aan veertien treffers in de Pro League en staat naast Isaac Kiese Thelin bovenaan. Chevalier tekende een verbeterd contract. Volgens Wim De Coninck kan de 30-jarige aanvaller een stap hogerop aan.

Teddy Chevalier vlamde raak in het shirt van Zulte Waregem en RKC Waalwijk, tussen 2013 en 2015 maakte hij deel uit van KV Kortrijk. Veel goals en een pak incidenten. De eigenzinnige spits had vaak moeite om in het gareel te blijven lopen. Bij het Turkse Rizespor en Racing Lens werd het niets.

"De grote show gaat verder. Naar eigen zeggen heel wijs geworden, maar toch heeft hij een handleiding nodig. Zijn kapitein zei alvast dat hij nog heel zot is te krijgen. Blijkbaar heeft Glen De Boeck de juiste besturing gevonden, wat niet gezegd kan worden van alle coaches", stelt Wim De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

"Chevalier is de meest bepalende speler in de Jupiler Pro League op dit moment. Als je zijn talent ziet, is het zonde dat hij 'maar' op dit niveau zit. Hij is wel niet meer van de jongste, al 30, maar hij blijft snel."

Hij ligt nu wel tot medio 2021 onder contract in het Guldensporenstadion.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zťťr knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes