Brys legt uit waarom Beerschot Okotie aantrok

14 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Met Ruben Okotie haalde Beerschot Wilrijk weer een nieuwe aanvaller in huis. Trainer Marc Brys gaf er tekst en uitleg over.

"De voorbije transferperiode passeerden tal van namen, maar er was altijd wel iets waardoor het niet tot een transfer kwamen. Met Okotie kregen we nu een opportuniteit. Zijn profiel misten we nog in onze kern. Met zijn atletische lichaamsbouw en zijn kopbalsterkte beschikken we nu over een speler die aanwezig zal zijn in het strafschopgebied van de tegenstander. Als we moeten opboksen tegen een ploeg die kampeert voor eigen doel, krijgen we met Okotie mogelijkheden om het anders aan te pakken", zegt hij aan Gazet van Antwerpen.

Toch predikt de trainer geduld. "Natuurlijk blijft het altijd afwachten, want ook hij zal zich moeten aanpassen aan zijn nieuwe ploegmakkers, een nieuwe manier van spelen én een nieuwe competitie ( hij was een vrije speler nadat zijn contract in China niet werd verlengd, red.). Al zal dat geen probleem zijn. Hij spreekt vloeiend Engels en heeft veel ervaring. Je voelt meteen dat hij een echte wereldburger is. We kunnen alleen maar hopen dat hij onmiddellijk inzetbaar zal zijn. De eerste testen waren in elk geval hoopgevend. Over iets meer dan twee weken wacht ons de eerste finalewedstrijd. Met Okotie hebben we nu een extra wapen in huis."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes