Teodorczyk zakt nog dieper weg

17 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Minuut 35 in STVV-Anderlecht. Domme en overbodige overtreding van Lukasz Teodorczyk. Zijn ogen spraken boekdelen. Frustraties en woede. Onmacht. Hein Vanhaezebrouck zag het op vijftien meter voor zich gebeuren en schuddebolde.

Teodorczyk is niet de eerste voetballer die plots een fantastisch seizoen kent, in de hemel wordt geprezen, verbonden wordt aan megalomane transfersommen, en dan terugzakt. Heel diep terugzakt.

De Poolse aanvaller kreeg zelfs negentig minuten de kans om zich te bewijzen. Hij liet zich aftroeven door spelers als Sascha Kotysch, Dimitrios Goutas of Jorge Teixeira. Die moesten daar weinig voor doen. Teodorczyk maakte oorlog met de bal. Hij zette zichzelf buitenspel.

Schrijnend. Sofiane Hanni liep er regelmatig sloffend bij. Hij kreeg de volle lading, van een deel van de Anderlechtfans. Hanni stond wel garant voor goals en assists. Hij wist Anderlecht toch een tikje klasse te geven.

Lukasz Teodorczyk liep er weer voor spek en bonen bij. Slechte baltoetsen, geen vista, en ook geen vuur - op dat ene moment, die overtreding - na.

Anderlecht betaalde alles samen 5 miljoen euro. Een hoge prijs voor een speler waar je maar één seizoen plezier van hebt.

Hanni was het boegeroep en de fluitconcerten beu, en versierde een lekker contract. Teodorczyk ging na zijn ondermaatse prestatie de supporters van Anderlecht danken voor hun steun. De Poolse spits blijft populair. Op basis van dat ene seizoen.

De trainer zit met een probleem. Nog dertien matchen. Nog minstens 1170 minuten...

Teodorczyk ligt trouwens tot midden 2020 onder contract. Hij behoort tot de best betaalde spelers bij Anderlecht. Met een bedroevend rendement.


DC

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je succes wilt hebben, moet je er elke keer voor gaan. Niet enkel op de grote momenten."

Hein Vanhaezebrouck

Meer voetbalquotes