Siani heeft verklaring voor terugval Antwerp

17 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Antwerp FC droomde al luidop van Play-off 1 en roerde zich stevig in de wintermercato. Zo kwam Sébastien Siani erbij. De aanvoerder van KV Oostende. Een speler met veel ervaring in de benen. Maar het loopt wat minder vlot bij de Great Old.

Siani vindt het niet abnormaal dat Antwerp in een dip zit. Elke club maakt dat mee en Antwerp draaide jaren in de tweede afdeling me.

"Misschien wil deze club wel te graag naar Play-off 1. En te veel motivatie is nooit goed", stelt Sébastien Siani in Het Laatste Nieuws. "Dat zorgt alleen maar voor druk."

"Antwerp is dit seizoen begonnen met de ambitie om in eerste klasse te blijven. Daardoor kon het zonder veel druk voetballen. Maar sinds een paar weken spreekt iedereen over Play-off 1. Dat is aanpassen voor de spelers."

De terugval is volgens sommigen een gevolg van het fysieke labeur dat Laszlo Bölöni zijn spelers oplegt. De trainer sprak dat al tegen, op basis van de fysieke en medische testen.

Siani is nog maar twee weken bij de Great Old en kijkt de kat uit de boom. "Ik heb wel gemerkt dat de trainer inderdaad de nadruk legt op het fysieke, zeker in vergelijking met jonge trainers. Adnan Custovic bijvoorbeeld liet ons bij Oostende veel meer met de bal werken. Maar goed, elke trainer heeft zijn stijl. En vooralsnog heeft Bölöni deze club toch maar mooi op plaats zes geparkeerd."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes