Moet Hein Vanhaezebrouck vrezen voor een ontslag?

17 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hij kwam in de loop van het seizoen toe, kreeg te horen dat Anderlecht hard zou toeslaan in de wintermercato, wat niet gebeurde. Hein Vanhaezebrouck is niet in de beste omstandigheden bij Anderlecht beland. Te weinig offensieve daadkracht, de heisa over de overname van de club, dat speelt allemaal mee.

Anderlecht ging met 1-0 onderuit bij STVV en dreigt de derde plaats kwijt te spelen aan AA Gent. In de recente vijf duels wist Anderlecht niet te winnen. Dat is al twintig jaar geleden.

Het is crisis bij de Belgische recordhouder. Zowel sportief als financieel. Wat brengt de toekomst? Welke plannen heeft Marc Coucke op korte en lange termijn? Verdwijnt Herman Van Holsbeeck per direct of pas na dit seizoen?

Misschien moet Hein Vanhaezebrouck ook voor zijn job kiezen. Marc Coucke en Luc Devroe zijn geen grote fans van zijn aanpak. De resultaten zijn ondermaats, het rommelt in de kleedkamer, en de fans zijn het grondig beu.

"Onvermijdelijk zal het vizier in deze barre tijden toch in de richting van de Anderlecht-trainer worden gedraaid", stelt Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad. "Wat vaststaat, is dat Vanhaezebrouck op communicatief vlak de mist is ingegaan."

"De publiekelijk harde aanpak van zijn spelersgroep heeft op geen enkel moment gewerkt en dat was met een groep vol fletse persoonlijkheden te voorspellen. Zijn verhaal rond de verwijzing naar de B-kern van Olivier Deschacht was ook al bij de haren getrokken."

"Het is eveneens teleurstellend dat Vanhaezebrouck, toch een uitstekend tacticus die zijn ploegen altijd perfect kon neerzetten, er nog niet in geslaagd is lijn in het paars-witte spel te krijgen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes