Cercle Brugge of Beerschot Wilrijk naar eerste klasse

17 februari 2018
instagram
De kaarten zijn geschud. Na Beerschot Wilrijk heeft ook Cercle Brugge zich verzekerd van een periodetitel in Eerste Klasse B. In twee onderlinge duels mogen ze strijden voor één plaats in de Pro League!

Cercle verzekerde zich van een plek in de finale dankzij een 1-1-gelijkspel bij Union. Dat was voldoende om OH Leuven definitief achter zich te houden. Gisteren verspeelde Lierse al zijn laatste kansen door een nederlaag tegen Roeselare.

Zelfs bij een nederlaag zouden er voor Cercle nog geen rampen gebeurd zijn. De vereniging heeft een veel beter doelsaldo dan OHL en dan moest OHL nog zijn beide duels winnen terwijl Cercle geen punt meer mocht pakken. Dat punt pakte Cercle zaterdagavond al.

De ploeg van trainer Frank Vercauteren klom al in de tweede minuut op voorsprong via Cryslan. Lang duurde die vreugde wel niet, want Nathan Kabasele maakte al snel gelijk. Zo werd het toch nog een enerverende wedstrijd voor Cercle. De bezoekers hielden echter wel stand en mogen onderling met Beerschot Wilrijk uitmaken wie het ticket voor 1A pakt.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes