Hans Vanaken: "Mijn doelpunten zijn niets waard"

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Club Brugge bleef tegen Racing Genk op een 2-2 gelijkspel steken. Opnieuw geen driepunter voor de koploper in de Pro League. Aan Hans Vanaken lag het niet.

Racing Genk kwam vroeg op voorsprong via Nikolaos Karelis. "De eerste tien minuten hadden we het moeilijk, want we waren verrast door hun opstelling. Ze speelden met een ruit op het middenveld en hadden hierdoor een mannetje meer staan", blikt Hans Vanaken terug via de clubsite. "Daarna hebben we ons spel gewijzigd en kwamen we beter in de match."

Het werd 1-1 en 2-1, met twee goals van Hans Vanaken, die nu aan tien doelpunten zit. In de vorige twee seizoenen prikte hij negen en tien keer raak. Met nog dertien matchen te spelen, kan Vanaken zijn persoonlijke record gevoelig verbeteren. Bij Lokeren lukte hij een keer elf doelpunten in een seizoen.

"Ik stop liever energie in meer efficiëntie"

Maar Club Brugge incasseerde nog een tweede Genkse treffer en zag zo twee punten wegglippen.

"Ik scoor wel twee keer, maar we pakten geen drie punten", merkt de 25-jarige middenvelder op. "We missen de efficiëntie om een match dood te maken. Het spel blijft wel goed en we creëren kansen om te winnen. Nu nog zorgen dat het defensief iets beter staat."

"Mijn twee doelpunten nu zijn niets waard. Ik stop liever energie in meer efficiëntie. Voor Nieuwjaar kregen we minder doelpunten tegen en wonnen we meer. Nu krijgen we er meer tegen en verliezen we punten. In beide zestien meters ontbreekt het dus aan scherpte."

Club Brugge moet naar Standard, dat in de goede flow zit. De Rouches kegelden Club ook uit de Beker van België. Daarna volgt nog een thuismatch tegen KV Kortrijk en een verplaatsing naar STVV.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes