Vraagt Hein Vanhaezebrouck dan om zijn ontslag?

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Anderlecht blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Ze begonnen nochtans niet onaardig tegen STVV. Maar na een portie voetzoekers en vuurwerk volgden tien minuten pauze. Na die break bleef Anderlecht in de pauze-modus hangen. STVV was wel gretig en haalde het met 1-0.

Na afloop wees Hein Vanhaezebrouck naar het falende transferbeleid, de hoge blessurelast, geschorsten, het onevenwicht in zijn ploeg. "De situatie is wat ze is", voegde de voormalige trainer van KV Kortrijk, Racing Genk en AA Gent er aan toe.

Maar in het voetbal telt dat niet. Het bestuur, sponsors en supporters willen goede resultaten zien. Voor Anderlecht moet daar mooi voetbal bij horen.

"Hein Vanhaezebrouck doet maar wat. Vanop een kilometer ruik je zijn doodsangst", stelt de Nederlandse columnist Nico Dijkshoorn in Het Nieuwsblad. "In zijn onvermogen om echt, werkelijk contact met zijn team te maken, grijpt Vanhaezebrouck naar bekende, treurige psychologische trucs die al tientallen jaren zijn verouderd."

"Hein kiest niet één strategie om zijn team weer te laten presteren. Nee, hij probeert ze gewoon allemaal dwars door elkaar. De ene week acteert hij wanhoop, de week daarna prijst hij zijn team. Weer een paar dagen later brandt hij zijn spelers vlak na de wedstrijd genadeloos af in een interview. Als dat niet helpt, kiest hij voor de klassiek-feodale oplossing: een clubicoon vernederen."

Volgens Dijkshoorn zit er een volgend hoofdstuk aan te komen. "Als dit niet werkt en Anderlecht blijft verliezen, kunnen we wachten op de volgende voorspelbare move van Hein. Hij zal de clubleiding gaan vragen om zijn ontslag. Hij zal de bewogen jongen gaan spelen, die zich op­offert voor de club, als dat moet."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes