Degryse ziet toch een lichtpunt bij zwalpend Anderlecht

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hein Vanhaezebrouck stelde na de 1-0 nederlaag tegen STVV dat Anderlecht na de jaarwisseling ongeveer hetzelfde aantal punten sprokkelde als Club Brugge. Om aan te geven dat het ook bij enkele andere ploeg minder is. Maar Anderlecht is slecht bezig, daar is iedereen het over eens.

Lukasz Teodorczyk die nog een schim is van de goalgetter van vorig seizoen. Ryota Morioka die plots het voetballen verleerd lijkt te zijn. Matz Sels sloeg geen goed figuur bij het doelpunt van Chuba Akpom, en gaf dan maar de schuld aan het kunstgrasveld. Zo kunnen we nog even verder gaan.

"Chapeau voor Pieter Gerkens", stelde Hein Vanhaezebrouck na de 1-0 nederlaag op Stayen. "Hij stond er weer. Hopelijk kan ik hem volgende week terug wat hoger op het middenveld laten spelen, maar dan moeten er wat jongens terugkeren."

Marc Degryse heeft ook lof voor de weg die Gerkens aflegt. Vorig seizoen nog bij STVV, nu een lichtpunt bij Anderlecht.

"Ik wil benadrukken dat ik week na week meer onder de indruk ben van Gerkens”, zegt analist Marc Degryse in Het Laatste Nieuws.. "Ook in Sint-Truiden was hij alweer de enige die overeind bleef. Chapeau. Voor de rest: miserie, miserie. Anderlecht mag blij zijn als ze straks Europees voetbal bereiken."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes