Van Wijk gemengde gevoelens na AA Gent-KV Mechelen

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Wie dacht dat KV Mechelen met een bang hart - AA Gent 27 op 27 in eigen huis - aan de aftrap zou komen in de Ghelamco Arena had het mis. Dennis van Wijk zag zijn ploeg met een 0-2 voorsprong de rust ingaan.

Maar in de tweede helft nam AA Gent het heft in handen en werd het nog 2-2. Van Wijk kan leven met dat punt, waardoor Malinwa weer een punt uitloopt op rode lantaarn Eupen.

"We namen een goede start en lieten zien met welke intenties we gekomen waren: inzakken en de omschakelmomenten goed benutten, zoals tegen Anderlecht", stelt Dennis van Wijk in zijn wedstrijdanalyse. "We gaven weinig weg in de eerste helft."

"Als je negende of elfde bent win je tegen Anderlecht en maak je een grotere kans op meer tegen AA Gent. In onze situatie weet je dat de druk toe zou nemen in de tweede helft. We vonden daar geen antwoord op en ons middenveld werd overlopen. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer."

"We mogen content zijn met dat punt. Dit is ook goed voor het vertrouwen. We toonden in de eerste helft dat we kunnen voetballen en scoren. Maar we slikken nog te gemakkelijk een doelpunt. Dat blijft een werkpunt."

KV Mechelen telt nu twee punten meer dan AS Eupen, met nog drie duels te spelen. Charleroi thuis, naar Standard en thuis tegen Waasland-Beveren, zo ziet het resterende programma eruit voor Mats Rits en zijn ploegmaten.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes