De strijd voor het behoud: KV Mechelen of AS Eupen?

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Speeldag 27 ligt achter de rug in de Pro League. De degradatiestrijd blijft open. Eupen kwam 0-2 voor bij Zulte Waregem, maar na het laatste fluitsignaal stonden Mbaye Leye en zijn ploegmaten met lege handen (3-2). KV Mechelen liep ook tot 0-2 uit.

De Maneblussers leken op weg naar een stunt in de Ghelamco Arena. AA Gent zat met 27 op 27 in eigen huis. Maar in de tweede helft werd het 2-2.

Toch een opsteker voor KV Mechelen. Een punt in Gent is mooi en ze lopen weer een punt uit op rode lantaarn Eupen. Het verschil bedraagt nu twee punten. Malinwa telt bovendien een winstmatch meer.

Op de 28ste speeldag krijgt KV Mechelen Sporting Charleroi, de nummer twee, op bezoek. Eupen speelt dan thuis tegen Lokeren.

KV Mechelen trekt daarna naar Standard, Eupen moet naar Antwerp. Op de laatste speeldag is het nog Eupen-Moeskroen en KV Mechelen-Waasland-Beveren.

De winnaar van deze dubbelstrijd blijft in eerste en mag aan Play-off 2 deelnemen. Voor de verliezer is het seizoen al afgelopen op 11 maart en wacht een avontuur in de Proximus League.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes