Dutoit na Antwerp: "Meer oorlog dan voetbal"

18 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
KV Oostende begon vol verwachting aan het seizoen. Na het Europese debuut, tegen Olympique Marseille, sputterde de motor echter. De Kustjongens stonden zelfs even laatste. Met nog drie duels te spelen zijn ze nu zeker van het behoud in eerste klasse.

Adnan Custovic zag zijn ploeg een punt pakken in het Bosuilstadion. "Antwerp speelde zijn fysieke spel. Tel daar nog de slechte grasmat bij en je komt niet bij goed voetbal uit", stelt doelman William Dutoit via het clubkanaal. "Het was meer oorlog dan een voetbalmatch."

"Maar goed, we keerden met een punt naar huis en mogen daar toch tevreden mee zijn. Op het einde gingen ze nog verwoed op zoek naar de drie punten."

Oostende mag zich opmaken voor Play-off 2. William Dutoit verliest de resterende drie competitiematchen echter niet uit het oog.

"We willen die drie matchen natuurlijk nog winnen", stelt de 29-jarige Fransman, die tegen Antwerp zijn zestiende wedstrijd meepikte. Zaterdag is het Oostende-STVV, de vorige club van Dutoit. Daarna volgt een trip naar AA Gent en een thuismatch tegen Standard.

"Onze focus ligt nu bij die match tegen STVV, de rest is voor daarna", merkt Dutoit op. Met nog maximaal negen punten te verdienen, telt Oostende acht punten minder dan de nummer zes. STVV heeft er twee minder en mag dus nog dromen van Play-off 1.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes