"Anders zat Hein Vanhaezebrouck nu al thuis"

19 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Niets dan 'big smiles' bij Anderlecht, toen Hein Vanhaezebrouck een contract tekende. Supporters, spelers, het bestuur, iedereen droomde van goede resultaten mt champagnevoetbal. Maar Vanhaezebrouck krijgt de machine ook niet aan de praat. Ex-Rode Duivel Marc Hendrikx kijkt verder dan de teleurstellende mercato.

"Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben de kop van Hein Vanhaezebrouck stilaan beu gezien. Ok, in Sint-Truiden nam hij zijn spelers op een bepaalde manier wel in bescherming. Maar als je hem mag geloven, heeft hij de zwakste spelerskern van eerste klasse. Je zou bijna compassie krijgen met hem", aldus Hendrikx.

"Ik geef toe, door omstandigheden heeft Anderlecht het momenteel moeilijk. Maar is het niet de taak van een trainer om precies in zware tijden te tonen dat hij een goeie psycholoog is, dat hij toch nog iets uit zijn spelersgroep kan halen? Dat zie ik niet bij Vanhaezebrouck. Op psychologisch vlak faalt hij. Hij zoekt overal iets behalve bij zichzelf."

"Het zou me dus niet verbazen dat hij het in de kleedkamer verkorven heeft", vervolgt Hendrikx. "Een trainer die verlangt dat zijn spelers in de spiegel kijken, maar er zelf nooit in kijkt dat noem ik kinderachtig. Ik denk dat hij blij mag zijn dat er ook op andere vlakken van alles loos is bij Anderlecht, dat daar veel energie naartoe gaat. Anders zat hij nu al thuis voor zijn tv."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes