Weiler lacht niet met malaise Anderlecht

19 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
René Weiler leidde Anderlecht naar de landstitel, met zeven punten voorsprong op Club Brugge. Anderlecht haalde de kwartfinales in de Europa League. Het resultaatvoetbal viel echter niet in de smaak. Weiler vloog in het begin van zijn tweede seizoen buiten.

Sindsdien gaat het zeker niet beter met Anderlecht. Tegenvallende resultaten, pover voetbal, spelers die in waarde gedaald zijn.

"Denk nu niet dat wij daar plezier in hebben. Ook René Weiler volgt Anderlecht nog vanuit Zwitserland. Ik spreek hem vaak en het doet pijn aan ons hart",stelt de toenmalige assistent David Sesa tegenover Het Laatste Nieuws.

"Anderhalf jaar lang hebben wij veel geïnvesteerd in die ploeg en dan hoop je ondanks alles toch dat Anderlecht de grootste ploeg in België blijft. Het vreet aan ons dat dat niet langer het geval is.”

"Wij speelden het voetbal dat volgens ons het best bij die groep paste. Niet elke ploeg kan als FC Barcelona voetballen, want daarvoor hadden we simpelweg de spelers niet. Hein Vanhaezebrouck heeft als trainer een andere visie. René is meer een type Mourinho, Hein meer een type Guardiola."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes