Vandenbempt weet wat er misliep bij AA Gent

19 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
AA Gent geraakte in de eigen Ghelamco Arena niet voorbij degradatiekandidaat KV Mechelen (2-2). Analist Peter Vandenbempt weet waar het verkeerd liep bij de Buffalo's.

"Te veel zelfvertrouwen. Ze waren daar een beetje naast hun schoenen gaan lopen, heb ik gelezen. Er was een duidelijk gebrek aan scherpte ook in de eerste helft", aldus Peter Vandenbempt tegenover Sporza.

"Maar ik wil ook zeker de verdienste van KV Mechelen onderstrepen. Net als op Anderlecht stond de ploeg van Dennis van Wijk heel goed, was er een prima strijdplan en werd alles goed uitgevoerd, waardoor Gent problemen kreeg. KV Mechelen is onder Van Wijk in elk geval weer een strijdbaar elftal geworden. Zekerheid biedt dat niet, maar het kan wel de sleutel zijn in de strijd om het behoud."

De bezoekers kwamen op een 0-2 voorsprong, na de rust keerden de Buffalo's het tij alsnog. "Gent heeft het in de tweede helft wel heel goed gedaan. Opvallend: met drie verdedigers, dichter bij het systeem dat onder Hein Vanhaezebrouck niet meer marcheerde en afgevoerd moest worden. Volgens trouwe Gent-watchers speelde Gent na de rust zijn beste helft onder Yves Vanderhaeghe. Zo zie je maar."MK

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is geen sport op leven en dood, het is meer."

Bill Shankly

Meer voetbalquotes