Van Meir woedend: "50 miljoen slecht geïnvesteerd"

23 februari 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Grote zorgen bij Lierse SK. Spelers die niet tijdig betaald worden, de jeugdtrainers die nog niets kregen en in staking gaan. Er is snel geld nodig. De proflicentie voor het seizoen 2018/2019 is in gevaar. Eric Van Meir kijkt met groot hartzeer toe en wijst naar Maged Samy.

Toen het Egyptische Wadi Degla Lierse overnam, leek zelfs de sky niet de limit. Maged Samy zag het groot, groter, grootst.

Hij nam Lierse over in 2007, toen er al financiële problemen waren. Maged Samy beloofde gouden tijden. De Champions League binnen de vijf jaar. Een nieuw stadion. De beste jeugdopleiding.

"Tien jaar na de overname staan we even ver. Opnieuw geen geld meer voorhanden. Terwijl er in die periode toch 50 miljoen euro is geïnvesteerd", stelt Eric Van Meir bij Het Laatste Nieuws.

Er was nooit stabiliteit. "Dat er een ongelooflijk slecht beleid is geweest. Veel te veel geld uitgegeven aan dingen waar geen geld moest aan worden uitgegeven. Als voorzitter heeft Samy altijd zelf de touwtjes in handen genomen en genoeg van bestuurs- en beleidsmensen gewisseld."

"En hoeveel sportief directeurs en trainers zijn er niet geweest? Dát is de rode draad in het verhaal. Het is niet altijd de juiste beslissing om van trainer te wisselen. Er zijn genoeg mensen die van goede wil waren en hun nek hebben uitgestoken. Zoals Stanley Menzo, zoals ik, maar uiteindelijk ben ik ook geslachtofferd geweest. Het is heel moeilijk om iets op te bouwen als je elke dag verandert van zwart naar wit en dan opnieuw van wit naar zwart."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes