SPECIAL: Nieuwe General Manager of Sports bij STVV

12 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Een nieuw gezicht bij STVV. Tom Van den Abbeele krijgt een belangrijke rol bij de Kanaries. Hij zal ook een rol spelen bij de drie Japanse clubs, die ook deel uitmaken van de DMM-groep. Van den Abbeele liet een voltijdse job bij PSV Eindhoven schieten en vliegt er met veel goesting in.

Van onze reporter op Stayen

Op zijn 20ste moest hij een punt achter zijn spelerscarrière zetten, bij vierdeklasser Eendracht Wetteren, vanwege een zware blessure. Hij trok naar de Heizelschool, stak een UEFA A-diploma op zak en werd jeugdtrainer bij Eendracht Aalst, AA Gent en Club Brugge.

"Ik was ook een tijd hoofdtrainer bij Dilbeek Sport, dat toen in vierde nationale speelde", vertelt Tom Van den Abbeele aan Voetbalbelgie.be. "Daarna was ik scout voor PSV, Chelsea, senior scout voor Norwich City, AA Gent en Club Brugge."

Hij kon terug bij PSV aan de slag. Een voltijdse functie als internationale scout. "De aanbieding van STVV kwam op een ideaal moment in mijn carrière", legt Van den Abbeele uit. "Ik ben heel ambitieus en proef dat ook bij DMM. Ze willen vooruit. STVV is bovendien een mooie en stabiele club. Ook een club waar nog veel progressie mee te boeken is."

"Stabiele eersteklasser en liefst meer"

"Tom wordt onze channel manager of sport", stelt CEO Takayuki Tateishi. "Er zijn twee belangrijke taken voor hem weggelegd: bij de eerste ploeg zal hij nauw samenwerken met onze sportief directeur Andrei Pinto. Niet alleen in België, ook in Azië. Hij heeft ervaring in de scouting en beschikt over uitstekende communicatieskills. Het tweede luik is onze academie, de opleiding van jonge spelers in België en Azië. Tom gaat die hele sportieve cel managen."

Voorzitter David Meekers is wat blij met de komst van Tom Van den Abbeele. "Het is voor STVV een droom om met iemand als Tom samen te kunnen werken. Hij is Belgisch, jong, dynamisch, onbevangen, werkte veel met de jeugd. Hij heeft zich - door die blessure als speler - al op jonge leeftijd op alles wat er naast het veld gebeurde kunnen toeleggen. Hij heeft een mooi netwerk opgebouwd en kent de Belgische competitie."

"Van de eerste ploeg tot de allerkleinsten, hij kan de uniformiteit in de club uitdragen", merkt Meekers op. "Ik denk dat hij de geknipte man is voor STVV."

Tom Van den Abbeele gaat in eerste instantie de tijd nemen om alle spelers en de werking goed door te lichten. Voor de eerste ploeg wacht Play-off 2. Achter de schermen kan er wel al aan volgend seizoen gebouwd worden. Hij zal ook een rol spelen in het transferbeleid.

"Dat is niet echt nieuw voor mij, want in het verleden moest ik ook met spelers onderhandelen, ze overtuigen om voor de club te kiezen", merkt Van den Abbeele op. "En dat zal in samenwerking gebeuren met ervaren krachten als meneer Tateishi en Andrei Pinto."

"Waar ik met STVV wil eindigen? Eerst verder werken aan het statuut van stabiele eersteklasser, maar in de volgende fase moeten we hoger kunnen mikken." Woorden die de STVV-fans graag zullen horen...

Dimitri CharlesVoetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes