Keeper Eupen wenkt naar Belgische topclubs

12 maart 2018
instagram
Hij kon vorige zomer Eupen ruilen voor Ajax. Er lag een contract klaar. Maar Hendrik Van Crombrugge gaf voorkeur aan carrièreplanning. Liever nog een seizoen bevestigen in de Pro League, dan als tweede keeper slechts sporadisch in beeld komen bij Ajax. Van Crombrugge hoopt dat er straks weer een trein passeert.

Geboren in Leuven, via Meensel-Kiezegem, VV Houtem en KVK Tienen op zijn dertiende bij de jeugd van STVV beland. Na drie seizoenen volgde Standard, waar hij niet kon doorstromen naar de A-kern. Bij STVV kreeg hij een kans als derde keeper, om in de zomer van 2013 de overstap te maken naar Eupen.

AA Gent, Club Brugge, Standard, Racing Genk, ze werden vorige zomer allemaal aan Hendrik Van Crombrugge gelinkt. Hij sprak ook meerdere keren met Marc Overmars, over een transfer naar Ajax, waar hij tweede doelman kon worden.

"Ik had een goed seizoen achter de rug met Eupen in eerste klasse en het stond vast dat ik de doublure zou zijn Ajax", legt de 24-jarige doelman uit in het programma Vista! "Ik heb die trein laten passeren. Ik nam het risico om te bevestigen bij Eupen. Ik wou ook liever de club door de grote poort verlaten, om ergens als eerste keeper te kunnen starten."

Ajax, een hoger salaris, niet elke profvoetballer laat dat schieten. Kijk maar naar Hassane Bandé, die KV Mechelen ruilt voor Ajax. Eupen was rond met de Nederlandse topclub. Van Crombrugge diende alleen nog ja te zeggen.

"Deze keer stap ik wel op de trein als die passeert"

"Voor mij was bevestigen bij Eupen een grotere challenge dan doublure zijn bij Ajax", legt Van Crombrugge uit. "Ik heb een carrièreplan voor ogen. Ik wil niet zoals een paard met oogkleppen op de koets trekken."

Van Crombrugge kwam vorig seizoen aan 35 wedstrijden. Nu staat de teller op 29 competitiematchen. Play-off 2 wenkt. Matchen waarin hij opnieuw kan tonen toe te zijn aan een stap hogerop.

Een Belgische doelman, 24 jaar, een grote progressiemarge, met 123 wedstrijden in eerste- of tweede klasse achter zijn naam, die liggen niet voor het oprapen.

Blijft Lovre Kalinic bij AA Gent? Als de Kroatische doelman sterk voor de dag komt op het WK wenkt er misschien een Engels avontuur. Club Brugge huurt Kenneth Vermeer van Feyenoord, Anderlecht leent Matz Sels van Newcastle United. Wat doet Standard met de Mexicaanse international Ochoa en gaat Racing Genk verder met Danny Vukovic als eerste keeper?

Er lijken best wat mogelijkheden voor Hendrik Van Crombrugge. "Ik heb twee seizoenen op rij een groot aandeel gehad in het behoud van Eupen in eerste klasse. Nu is het wachten op de juiste club. Deze keer stap ik wel op de trein als die passeert."

Zijn contract bij de Panda's loopt nog door tot midden 2020. Eupen is bereid mee te werken aan een transfer.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes