Topclub heeft 'amper' ambitie: "Al blij dat we in PO I zitten"

12 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
AA Gent haalde Play-Off I en manager Michel Louwagie houdt de druk wel zeer opvallend weg.

Onder Hein Vanhaezebrouck kenden de Buffalo's dit seizoen een dramatische periode. 'Hein' stapte op en Yves Vanderhaeghe kwam in de plaats. Hij loodste AA Gent van plaats 14 naar 4 en sommigen zien Gent zelfs als een outsider. In Gent denken ze enkel aan Europees voetbal en zeker niet aan de titel.

"Na negen matchen hadden we amper zes punten. Onder Yves Vanderhaeghe hebben we echter een zeer straffe reeks neergezet met 44 punten uit 21 matchen. Als we die lijn kunnen doortrekken, dan zullen we Europees voetbal afdwingen. Dat is ons doel. Als je het realistisch bekijkt is de tweede plaats het hoogst haalbare voor AA Gent", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Louwagie kijkt vooral naar Racing Genk en Standard, de twee ploegen die nog onder hen staan. De bekerfinale speelt wel in het voordeel van de Gentenaars.

"Maar we zullen ook al zeer tevreden zijn met de derde plaats. En we moeten ook naar beneden kijken: Genk en Standard zijn niet de minste ploegen. Al wint één van beiden wel de beker en dan zal de motivatie bij de ploeg allicht iets minder zijn. Wij zijn al enigszins blij dat we in Play-off 1 zitten."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes