Lofbetuiging voor Stijn Vreven

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Stijn Vreven leidde NAC Breda terug naar de Eredivisie en kreeg de opdracht de club in die reeks te houden. Een loodzware klus want 'De Parel van het Zuiden' beschikte niet over een groot transferbudget. Vreven moet er roeien met de beschikbare riemen. Dat lukt prima!

Vorig seizoen scoorde Cyriel Dessers blindelings. Hij vertrok naar FC Utrecht. Maar Stijn Vreven bleef niet bij de pakken zitten. De voormalige trainer van Lommel United en Waasland-Beveren tracht match na match een hecht blok op het speelveld te brengen. Met veel grinta.

Dat Vreven met dezelfde strijdlust langs de zijlijn coacht, valt niet bij iedereen in goede aarde. In de Nederlandse media wordt hij wel eens als 'excentrieke Belg' afgeschilderd. Dat zal Stijn Vreven worst wezen.

Hij heeft maar één ding voor ogen: NAC in de Eredivisie houden. Dat lijkt aardig te lukken. Na 27 wedstrijden is NAC opgeklommen naar de veertiende plaats met 27 punten. Willem II (26), Sparta (21), FC Twente (18) en Roda JC (17) staan er minder goed voor.

"Als NAC in de Eredivisie blijft zonder nacompetitie, is dat net zo knap als het winnen van de Champions League", stelt ex-keeper en voormalig trainer John Karelse tegen Omroep Brabant. Hij vindt dat Vreven meer lof verdient voor zijn werk. "Als een club onderaan staat, wordt de trainer verantwoordelijk gehouden voor die resultaten, dan moet dat ook gebeuren als een trainer naar behoren presteert."

NAC speelt komende zondag thuis tegen Roda JC. Daarna volgen nog zes duels. "Als NAC tegen Roda wint, komt lijfsbehoud wel heel dichtbij", merkt Karelse op.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Premier League is de belangrijkste bondgenoot van de Rode Duivels"

François Colin

Meer voetbalquotes