Gokten spelers AS Eupen op eigen wedstrijden?

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Liet Moeskroen Eupen met veel goals winnen? Probeerde KV Mechelen een vijftal spelers van Eupen te be´nvloeden door ze een contract voor volgend seizoen te beloven? Er duikt nog een verhaallijn op. Van spelers die gokten op het resultaat van hun eigen matchen.

AS Eupen trok in de aanloop naar de laatste speeldag op afzondering in een hotel. Een persoon stapte dat hotel binnen en maakte de technische staf duidelijk dat twee spelers geld ingezet hadden op de uitslag van Eupen-Moeskroen. Dat is verboden. Kijk maar naar de zaak Olivier Deschacht.

Het Nieuwsblad meldt dat de twee spelers uit hun kamer werden gehaald. Maar ze ontkenden alles.

Maar wie was die anonieme tipgever? Het kan ook als een poging gezien worden om de spelersgroep uit hun concentratie te halen.

In Eupen valt nu te horen dat Nicolas Verdier de boosdoener is. De Franse spits maakte vorige zomer de overstap van KV Mechelen naar AS Eupen, kwam er weinig aan spelen toe, en belandde in januari terug bij KV Mechelen.

Dat spelers van Eupen geld inzetten op voetbalmatchen, inclusief de eigen duels, bleek een publiek geheim in de Oostkantons. Ze stapten in hun trainingspak van de club een krantenwinkel binnen om er een weddenschap af te sluiten.

Gooide Verdier die informatie bij KV Mechelen op tafel, en zagen ze een kans om de Panda's te destabiliseren?

Bij KV Mechelen zeggen ze niet op de hoogte te zijn van dit alles.

De laatste speeldag in de reguliere competitie, die is nog niet afgelopen langs de zijlijn... Het parket gaat de zaak onderzoeken.

Spelers die op eigen wedstrijden gokken riskeren een financiŰle boete en een schorsing.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zÚÚr knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes