Geen WK 2018 voor Kevin Mirallas of Divock Origi?

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Romelu Lukaku is een certitude, Michy Batshuayi vindt terug de weg naar doel. Christian Benteke scoort weinig, maar hij komt wel in actie. Met Kevin Mirallas en Divock Origi gaat het nog minder.

Kevin Mirallas
kwam slechts vijf keer in beeld bij Everton en trok in januari terug naar Olympiakos Piraeus. Hij werd er met grote trom onthaald. De 30-jarige aanvaller kan er voorlopig de hoge verwachtingen niet inlossen. Mirallas kwam negen keer aan de aftrap in de Griekse eerste klasse, werd vier keer vervangen, en wist slechts één keer te scoren.

Van Everton naar stadsgenoot Liverpool, waar Divock Origi weinig potten wist te breken. De 22-jarige aanvaller vertrok op huurbasis naar VfL Wolfsburg, dat vaste klant was geworden in de subtop. Maar de VW-club miste de start en bleef ter plaatse trappelen.

Wolfsburg zit al aan drie trainerswissels en is nog niet zeker van het behoud in de Bundesliga. Origi scoorde vier keer in negen duels. Na die fraaie start volgde echter een terugval die kan tellen: één goal in tien matchen.

De nieuwe trainer Bruno Labbadia liet Divock Origi starten tegen Hoffenheim. Maar de Rode Duivel bakte er niets van en werd nog voor de rust vervangen. Een duidelijk signaal. Technisch directeur Olaf Rebbe maakte na afloop (3-0 nederlaag) zijn ongenoegen duidelijk over de prestatie van Origi, die geen strijdlust toonde.

De plaatsen voor het WK 2018 worden duur. Hoeveel spitsen neemt Roberto Martinez mee? Kevin Mirallas en Divock Origi moeten er rekening mee houden dat ze naast de selectie kunnen vallen.
Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes