Valt er tijdens Play-off 2 een ploeg weg?

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Drie ploegen uit de 1B-reeks nemen deel aan Play-off 2. Dat kunnen er ook nog twee worden! Als Lierse niet snel een nieuwe geldschieter vindt, zou het licht wel eens kunnen uitgaan op het Lisp. De kalendermaker heeft rekening gehouden met zo'n doemscenario.

Het Egyptische Wadi Degra draaide de geldkraan maanden geleden dicht. De zoektocht naar vers geld leverde echter nog geen witte rook op.

Dat Lierse aan de play-downs ontsnapte en zo opnieuw in de Proximus League zou mogen aantreden, blijkt weinig beweging in het dossier te brengen.

Er zouden nog gesprekken lopen met twee buitenlandse investeerdersgroepen. Maar die lijken de kat uit de boom te kijken. Volgens HLN zijn er voor 1,5 à 2 miljoen euro aan openstaande schulden.

Dat is zonder de miljoenen euro's die Lierse terug zou moeten betalen aan Maged Samy. Geld waar Wadi Degla wellicht naar kan fluiten. Niemand lijkt geneigd ook een deel van die som op tafel te gooien.

De jeugdtrainers kregen die seizoen nog geen geld. De spelers van de A-kern weten dat hun loon van februari wellicht niet op 15 maart betaald zal zijn. De kas is leeg. De volgende thuismatch is op 31 maart. Pas dan stroomt er een handvol geld binnen.

Tonen de spelers het nodige geduld? Krijgen ze al hun geld of slechts een deel? Lierse zit in een groep met KV Kortrijk, Zulte Waregem, Waasland-Beveren, Excel Moeskroen en OH Leuven.

Begin april moet Lierse een deal met een overnemer hebben om een licentie te kunnen bekomen. Al hoort er wel een mogelijke tweede zit bij.

Bij de KBVB en Pro League zijn ze niet gerust in de ontwikkelingen bij de Pallieters. Om geen schadeclaim van de televisiezenders op hun bord te krijgen, heeft de kalendermanager ervoor gezorgd dat er altijd twee matchen zijn, als Lierse speelt in Play-off 2. Voor het geval het licht zou uitgaan...

Voor de fans van Lierse blijft het bang afwachten. Wat gaat er met hun geliefkoosde club de Koninklijke Lierse Sportkring gebeuren?


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes