Verdediger ook lid van de harde kern

13 maart 2018
instagram
Ivan Zgrablic speelt bij de Kroatische eersteklasser NK Istra. Maar hij maakt ook deel uit van de harde kern van die club. De 26-jarige centrale verdediger ging met de politie op de vuist en werd in de boeien geslagen!

Hij keerde in februari terug naar NK Istra, dat er zowel op sportief als financieel vlak niet goed voor stond. "Ik ben bereid om voor niets te spelen. Ik heb aanbiedingen ontvangen die financieel veel beter waren, maar ik heb mijn vrienden van de Demoni altijd beloofd dat ik terug zou keren", legde hij zijn keuze uit.

"Ik wilde die belofte niet breken, zelfs niet voor al het geld van de wereld. Ik ben gevallen voor mijn liefde voor de club en besef heel goed dat ik de komende maanden niets betaald krijg. Ik zag het echter als mijn plicht om terug te komen om de club proberen te behoeden voor degradatie."

NK Istra heeft sinds 2013 de Amerikaan Michael Glover als eigenaar, maar die zakenman maakte al maanden geen geld over. De zoektocht naar een overnemer schiet niet op. Voor Glover was er trouwens een Russische eigenaar.

De harde kern stapte naar het gemeentehuis, om de politici aan te manen actie te ondernemen, om NK Istra van een ondergang te behoeden. Maar de politie was op de hoogte van die plannen en stond paraat. De harde kern ging de confrontatie aan, met meerdere arrestaties en gewonden als resultaat.

Ivan Zgrablic werd ook naar het politiekantoor afgevoerd. Een speler die mee gaat knokken om de club van de ondergang te redden, de fans dragen Zgrabilic nu nog meer op handen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes