Mannaert over Anderlecht: "Club Brugge heeft rollen omgedraaid"

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Twaalf punten verschil na dertig matchen. Club Brugge ziet die voorsprong herleid worden naar zes punten. Volgens Hein Vanhaezebrouck maakt Anderlecht 50% kans op een nieuwe landstitel.

Het vertrouwen bij Club Brugge is echter groot. Het liep minder vlot na Nieuwjaar, maar Anderlecht wist in die periode slechts één punt goed te maken.

Vincent Mannaert merkt bovendien op dat Club een zwaarder programma had, met meer midweekmatchen. Ze hebben nu twee weken om op adem te komen, fysiek en mentaal, en dan de strijd voor de titel verder te zetten.

"We staan er goed voor. Niet vergeten ook dat Anderlecht het seizoen is gestart als ieders grote favoriet. Ondertussen hebben we de rollen wel kunnen omdraaien", merkt Mannaert op tegenover Het Laatste Nieuws.

Club Brugge begint aan Play-off 1 met een thuismatch tegen Racing Genk. Op 17 februari pakten de Limburgers een punt mee (2-2) naar huis.

"Het is zoals Cruijff zei: elk nadeel heb zijn voordeel", stelt de Brugse CEO. "Als we het in die thuismatchen goed doen - en dat we dat kunnen, hebben we toch al voldoende bewezen - dan kunnen we al een flinke stap zetten."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes