Wilmots waarschuwt bondscoach Martinez

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Marc Wilmots leidde de Rode Duivels naar een kwartfinaleplaats op het WK 2014 in Brazilië. Twee jaar later eindigden ze in dezelfde ronde op het EK in Frankrijk. Wat wordt het binnenkort in Rusland? Volgens Wilmots heeft zijn opvolger gefaald als België niet bij de laatste vier hoort.

In een interview met het Duitse Kicker heeft Wilmots het over de Rode Duivels. "Ze moeten minstens de halve finale halen", geeft de voormalige bondscoach aan.

"Het vorige WK en EK waren een goede leerschool. De spelers beschikken nu over meer ervaring en de gemiddelde leeftijd bedraagt 26 jaar."

Al uit Wilmots ook bedenkingen. "Deze groep heeft de potentie om ver te geraken op het WK in Rusland. Maar als ze twee of drie spelers missen, wordt het toch moeilijk. In de aanval is er weelde, daar kan je drie nationale ploegen van spelers voorzien. Maar achteraan is het krap. Ze hebben Kompany, Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld nodig. Ik nam Jason Denayer en Jordan Lukaku in mijn EK-selectie op, maar dat zijn eigenlijk toch maar spelers van tweede of derde garnituur."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Plaats een reactie

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Als je supporters het gevoel geeft dat ze klanten zijn, ben je verloren."

Manager Borussia Dortmund

Meer voetbalquotes