STVV geeft zijn ambities voor komende jaren prijs

13 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
STVV stelde Tom Van den Abbeele aan als de nieuwe sportief directeur. De club heeft alvast een duidelijk plan voor de toekomst.

"Eerst moeten we een stabiele eersteklasser zien te worden. Minder afhankelijkheid van huurspelers is daar een onderdeel van. De linkerkolom is de eerste doelstelling. Op termijn mogen we dan hogere ambities nastreven. Meedingen naar play-off 1 en de topclubs het vuur aan de schenen leggen", zegt hij aan Het Belang van Limburg.

STVV stond dit seizoen lange tijd in de top zes, maar na een serieuze dip de afgelopen maanden greep het toch naast Play-Off I. Er was veel twijfel over de bedoelingen van de Japanners en Van den Abbeele wil een goede mix tussen lokale jongens en de Japanners.

Er moet dus een goede combinatie tussen Japan en België zijn. "De lokale verankering gaan we daarbij niet uit het oog verliezen. Natuurlijk wordt er in Japan ook gevoetbald. Als daar spelers zitten met een meerwaarde, zijn die welkom. Maar de supporters moeten niet bang zijn dat hier binnenkort elf Japanners rondlopen. We gaan zeker ook kijken in de eigen vijver. Ik maak me sterk dat het een combinatie is die kan spetteren."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes