Conte vergelijkt Hazard niet met Iniesta

14 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Als Chelsea bij de laatste acht in de Champions League willen horen, moeten ze in Camp Nou scoren. De heenmatch eindigde op 1-1. Chelsea zal dan wel aanvallender voor de dag moeten komen. Kan Eden Hazard het verschil maken?

Enkele Spaanse en Engelse media maakten een vergelijking tussen Andres Iniesta en Eden Hazard. Volgens Antonio Conte is dat niet correct.

"We praten hier over twee compleet verschillende spelers", begint de Italiaan, geciteerd door onder meer Marca. "Hazard is meer een nummer tien, Iniesta is een denkende middenvelder. Een middenvelder die denkt en zich altijd in het centrum van het spel bevindt en dus ook in het spel van Barcelona. Hazard is meer een nummer tien, voor mij kan hij ook als tweede spits, als valse nummer negen spelen."

"Maar nogmaals: we praten over verschillende spelers met verschillende carrières. Iniesta heeft veel gewonnen in zijn carrière. Hazard moet nog beginnen met prijzen te winnen in zijn carrière, belangrijke prijzen. Ik heb grote bewondering voor Iniesta. Voor hem, maar ook voor andere spelers die historie hebben geschreven bij Barcelona, zoals Gerard Piqué en Sergio Busquets. Iniesta is een genie. Ik vergelijk hem graag met Andrea Pirlo."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes