EXCL - Rode Duivels? Ik denk er niet aan, maar droom er wel van"

20 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Yannick Carrasco koos ervoor om zich sportief te gaan begraven in China. Bij Dalian Yifang slikt hij de ene nederlaag na de andere. Daardoor komen andere spelers op de linkerflank ook in beeld. Roberto Martinez kan één speler de komende maanden alvast in de gaten houden.

Senna Miangue is de laatste weken een vaste waarde bij Cagliari en daar bestrijkt hij de linkerflank. "Of het een rol is die mij goed ligt? Dat weet ik niet, ik doe vooral mijn best en probeer altijd alles te geven. Dan zien we wel wat er gebeurt."

Cagliari nam Miangue in de zomer voor 3,5 miljoen euro over van Inter Milaan. Het eerste deel van het seizoen ging het moeizaam en in januari werd hij zelfs gelinkt aan een uitleenbeurt aan Cesena. De laatste weken gaat het dus beter. "Inderdaad, het gaat steeds beter en ik voel me beter in mijn vel. Tegen Benevento was ik ook goed voor een assist. Tot dusver was ik niet tevreden over mijn seizoen, want ik weet dat ik veel meer kan brengen. Hopelijk kan ik op dit elan blijven verder gaan."

Goed bij de U21

Cagliari speelt in een 3-5-2, nog iets anders dan bij de Rode Duivels, maar de rol van de linkerflankspeler is er wel ongeveer hetzelfde. Dat opent perspectieven voor de 21-jarige Miangue. "Een selectie voor de Rode Duivels? Ik denk er niet aan, maar ik droom er wel over. Dat is een groot verschil", lacht de aimabele Antwerpenaar. "Het is niet dat ik al met mijn hoofd in de wolken zit en er mee bezig ben. Ik zit nu bij de U21 en ik voel mij heel goed in de groep en ik focus mij vooral op het EK U21. Maar wie weet..." Martinez kent hem alvast, want in oktober 2016 mocht de linkspoot al eens meetrainen met de Rode Duivels.

Met die U21 neemt de verdediger het donderdag in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Nederland, waar onder meer Richairo Zivkovic (KV Oostende) van de partij zal zijn. "Ik heb er alvast zin in en het team ook. Het is alvast een mooie test", zegt hij over de derby tegen Nederland. Tegen Hongarije staat er meer op het spel. België heeft met een 14 op 18 een goed parcours afgelegd in de EK-kwalificatiecampagne. Het heeft met twee wedstrijden meer 6 punten voorsprong, dus in zege in Leuven kan zeer belangrijk worden. "Of ik de ploeg goed ken? Goh, ik wil Hongarije zeker niet onderschatten. We zullen zeer geconcentreerd moeten spelen."

Praet, Bastien, Omeonga

Miangue is één van de vele Belgische spelers die het momenteel goed doet in de Serie A. Stéphane Omeonga (Genoa), Dennis Praet (Sampdoria) en Samuel Bastien (Chievo) vallen er ook op. "Het valt op dat de clubs de laatste tijd veel meer jongere spelers gebruiken, maar het hangt ook allemaal van jezelf af. Jong of oud, als je goed presteert zal je spelen."

Miangue was als jeugdspeler actief bij Beerschot. Via Twitter sprak hij openlijk zijn steun uit naar aanleiding van de promotiewedstrijden tegen Cercle Brugge. Hij baalde ook na het mislopen van de promotie. "Mijn moeder was toen in Cagliari en ze had haar computer bij en zij heeft de wedstrijd gevolgd. Ik vond het echt zéér jammer voor Beerschot."

Op de vraag of de fans van Beerschot ooit mogen dromen van een terugkeer, antwoordde hij diplomatisch. "Aaah, wie weet. Ooit misschien. (lacht)"

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes