"Mensen vertelden mij dat ik de kanker van FC Barcelona was"

20 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Xavi behoort tot de iconen van FC Barcelona. Maar de Spaanse middenvelder werd er niet altijd bejubeld. De voormalige sterkhouder van Barça denkt niet met blijdschap terug aan zijn beginperiode bij de Catalaanse topclub.

Xavier Hernandez Creus, alias La Calculadora of El Profe, genoot zijn jeugdopleiding bij FC Barcelona en pikte er liefst 505 wedstrijden en 57 doelpunten in de eerste ploeg mee. De 38-jarige Catalaan speelt nu bij Al-Sadd.

Op 23 mei 2015 speelde Xavi in Camp Nou zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van de Blaugrana.

"Mensen vertelden mij dat ik de kanker van FC Barcelona was, dat ik niet de kwaliteiten heb om te spelen voor deze club", blikt Xavi terug tegenover So Foot.

"Zonder trofeeën zouden we vermoord zijn"

"Dat Barça met mij nooit de Champions League zou winnen. Ze zeiden dat Andrès Iniesta en ik niet complementair waren. 'Iniesta en Xavi samen op het veld?' Het was 'onmogelijk', tot de komst van Rijkaard en Luis Aragonés. Zij waren het die ons voor het eerst samen lieten spelen. Zij geloofden uiteindelijk in ons. En we maakten ze trots", duikt Xavi terug in de tijd.

"Gelukkig wonnen we snel prijzen. Zonder trofeeën zouden we vermoord zijn. Zo zit voetbal in elkaar. Je weet dat als je professional wordt, je moet toegeven daaraan. Het grappige aan voetbal is dat iedereen denkt te begrijpen hoe het in elkaar steekt", vertelt de 133-voudige Spaanse international, die ook 23 keer in actie kwam voor Catalonië.

"Er zijn veel mensen die denken veel te weten over voetbal, maar het enige wat ze doen is alsmaar kritiek leveren. Daarom is het essentieel om heldere ideeën te hebben."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes