Trainerscarrousel op komst in eerste klasse!

21 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De trainers sneuvelden bij bosjes in de Pro League. De degradant is bekend, de deelnemers van Play-off 1, de promovendus. Achter de schermen blijft het echter niet rustig. Er mogen voor volgend seizoen meerdere positiewissels verwacht worden bij de Belgische eersteklassers!

Gaat Standard verder met Ricardo Sa Pinto of slagen ze er toch in Michel Preud'homme terug naar Sclessin te halen? Cercle Brugge beloonde Frank Vercauteren (nog) niet met een nieuw contract als beloning voor de promotie.

Bij STVV bleef het rustig na de overname van de club, waarbij Roland Duchâtelet zijn aandelen verkocht aan het Japanse DMM. Maar welke plannen hebben zij met STVV? Het ene moment hoor je in de wandelgangen dat ze zwaar zullen investeren en de lat veel hoger willen leggen, het volgende moment klinken de woorden stap voor stap vooruit. Welke rol kan Jonas De Roeck in dat verhaal spelen? Voorlopig is het nog koffiedik kijken.

KV Oostende haalde met Hugo Broos een nieuwe sportief directeur in. Dat blijft niet zonder gevolgen voor Adnan Custovic. Broos wil graag Gert Verheyen de kans geven als hoofdtrainer in de Pro League. Custovic kan op zijn beurt bij KV Kortrijk terecht, dat niet verder lijkt te gaan met Glen De Boeck.

Het verschil tussen vraag en aanbod zou veel te groot zijn. De Boeck deed het nochtans uitstekend bij de Kerels. Maar zijn contract loopt af en zijn financiële verwachtingen zijn te hoog gegrepen.

De Boeck wordt genoemd als mogelijke opvolger van Frank Vercauteren bij Cercle Brugge. Hij was er al trainer, met succes. Met de sportieve en financiële steun van AS Monaco zijn er wel wat mogelijkheden bij de groen-zwarte vereniging.

Blijft Claude Makelélé bij AS Eupen? En gaat Excel Moeskroen verder met Franck Defays, die Mircea Rednic opvolgde en Les Hurlus nog weinig punten zag veroveren.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes