Anderlecht heeft topper in huis: "Doet denken aan Eto'o"

21 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Anderlecht haalde de afgelopen jaren een pak jonge talenten in huis en één van hen scoort aan de lopende band bij de beloften: 28 goals in 25 wedstrijden en 15 doelpunten in de laatste 8 wedstrijden.

Mohammed Dauda, die tot dusver één keer mocht invallen onder Hein Vanhaezebrouck, maakt indruk en is klaar voor de eerste ploeg. "Als je 28 doelpunten maakt in 25 duels, dan ben je de beloftencompetitie ontgroeid”, vindt manager Sacha Empacher van Spocs in Het Nieuwsblad.

Dauda wil volgend jaar ervaring opdoen bij de grote jongens. Een vertrek is niet uitgesloten. "Hij heeft nu matchen op het hoogste niveau nodig. Hopelijk kan dat bij Anderlecht. Anders kan een uitleenbeurt of een andere oplossing noodzakelijk zijn.”

Zijn managervoorspelt hem een zeer grote toekomst. "In Afrika hebben we een uitgebreid scoutingsapparaat. Zo ontdekten we in Egypte ook Mo Salah, die nu alles kapot speelt bij Liverpool. Dauda kan ook zo'n carrière maken. Hij trok trouwens onze aandacht dankzij Dimitri Martens (zoon van Anderlecht-scout Albert Martens, nvdr.) die hem in Ghana op het spoor kwam. Door zijn snelheid en neus voor goals deed hij ons denken aan Samuel Eto'o. Hij is dé snelste in de Anderlecht-kern. Indertijd waren ook Rapid Wien en Greuther Furth geïnteresseerd, maar Anderlecht was de beste keuze."

Onlangs spraken we Yaw Preko nog over Dauda en hij bestempelde hem ook als een absoluut toptalent.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik wil een team met inzet zien. Het talent hebben we, maar alleen daarmee komen we er niet."

Roberto Martinez

Meer voetbalquotes