Gerkens jaloers op Club: "Een speler zoals hem hebben wij niet"

21 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Pieter Gerkens ziet Play-Off I helemaal zetten. De middenvelder van Anderlecht denkt zelfs dat Paars-Wit niet moet onderdoen voor Club Brugge.

"Club is duidelijk dé favoriet. Als alles normaal verloopt, dan spelen ze gewoon kampioen. Maar het verschil is amper 6 punten. Ja, dat lijkt mij overbrugbaar. Twee keer winnen tegen Club Brugge en we staan naast hen. Er zal zeker een moment zijn in de play-offs dat Club met schrik zal zitten en dan weet je nooit wat er kan gebeuren", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. Herman Van Holsbeeck sprak eerder van 50% kans op de titel.

Gerkens looft een winteraanwinst, maar zag in januari ook enkele belangrijke spelers vertrekken. "Wij hebben aan kwaliteit ingeboet. En oké, we hebben geen speler als Limbombe. Maar buiten Limbombe hebben we qua spelersmateriaal hetzelfde als Club. Ryota Morioka kan wat Vanaken kan, daar ben ik echt van overtuigd."

Anderlecht heeft wel een speler als Limbombe in huis: Henry Onyekuru. De Nigeriaan is echter out met een blessure en het is afwachten of de flankaanvaller dit seizoen nog in actie kan komen. Anderlecht begint de Play-Offs met zes punten minder dan de Bruggelingen.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes