Dembélé verklaart waarom hij Anderlecht links liet liggen

21 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be
Mousa Dembélé speelde in België één seizoen in het eerste elftal van Beerschot en hij trok nadien naar Willem II. Anderlecht ving bot.

"Ik had verschillende opties. Ik had toen met Anderlechttrainer Frankie Vercauteren gesproken, maar er waren meerdere teams die belangstelling toonden. Ook in het buitenland, en dat was ook best wel interessant. Maar ik liet het een beetje open. Ik dacht nooit: ik moet zoals die speler zijn. Of: ik moet voor Real Madrid of Barcelona voetballen", zegt de speler van Tottenham in Sport/Voetbalmagazine.

Dembélé was een fan van het Nederlandse voetbal en daar schitterde hij ook. Hij maakte er grote sier bij Willem II en AZ vooraleer hij naar Engeland vertrok.

"Ik vond Willem II een mooie club en zij speelden ook Europees voetbal, in de UEFA Cup. Vroeger keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal op Studio Sport, en ik vond dat veel mooier ogen dat het Belgische voetbal. Ze waren ook verder in de infrastructuur. Dat trok mij gewoon veel meer aan. Het was een gemakkelijke keuze voor mij, want ik dacht dat ik daar meer van het voetbal zou kunnen genieten dan bij Anderlecht."

Fulham plukte hem weg bij AZ en na enkele jaren volgde Tottenham. De grote vraag is nu of hij daar zal blijven. Dembélé twijfelt en de afgelopen weken werd hij al gelinkt aan een overgang naar Juventus. Na het WK volgt er wellicht meer duidelijkheid over zijn toekomst.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Ik ben een rationeel persoon. Voorheen wist ik niet dat er bij voetbal zoveel emoties kwamen kijken."

Roland Duchâtelet

Meer voetbalquotes