Boëtius (ex-Genk) krabbelt overeind bij Feyenoord

21 maart 2018
instagram
Jean-Paul Boëtius belandde vorig seizoen bij Racing Genk en deed het niet onaardig. Maar het Zwitserse FC Basel vroeg te veel geld. De middenvelder belandde bij Feyenoord, waar hij na een sterke start zwaar onder vuur kwam te liggen.

Hij ziet terug beterschap bij zichzelf. "Iedereen is met mij bezig. De technische staf, maar ook mijn ploeggenoten."

In het Algemeen Dagblad gaat hij in op de moeilijke periode die hij doormaakte, waarin trainer Giovanni van Bronckhorst op de vleugels Sam Larsson en later Bilal Basacikoglu de voorkeur gaf. "Het was knokken om weer een kans te krijgen. Dat verliep aanvankelijk stroef. De trainer was niet tevreden over mij en daar had hij zeker een punt. Gelukkig kwam er snel weer een kans. Toen ik onlangs tegen AZ de openingstreffer maakte, viel er echt een last van mijn schouders. Dat had ik echt nodig.''

Blokkades
Een grote opluchting gezien de moeilijke maanden van daarvoor. Zijn vormdip heeft volgens Boëtius te lang geduurd, al lag dat ook aan het feit dat er twijfel bij hem kwam. "Dan ga je piekeren en dat helpt je ook niet vooruit. Ja, als speler krijg je het gemor op de tribunes heus wel mee. En ik snap ook dat de mensen meer verwachten, dat is terecht. Alleen gefluit helpt niemand verder, ik blokkeerde echt een beetje. Het moest ook beter, dat wist ik. Maar soms klonk er al gefluit voor ik daadwerkelijk was ingevallen. Dat had gewoon invloed op me. Ik zat met mezelf in de knoop en de trainer zag dat ook."

Ondanks de moeilijke maanden koestert de Feyenoorder overigens totaal geen wrok in welke vorm dan ook. "Ik speel nog steeds zo graag in de Kuip. Ook tegen ADO, al is het een benefietwedstrijd. Maar wel een heel belangrijke. Support Casper van onze clubarts Casper van Eijck verdient alle steun."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"De Hollanders liggen er uit en wij zijn nummer 1, laat ons even blij zijn."

Vincent Kompany

Meer voetbalquotes