Komt Cercle Brugge al in andere handen?

22 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
De Russische miljardair Dmitry Rybolovlev werd vorig jaar met AS Monaco hoofdaandeelhouder van Cercle Brugge. Er duiken echter berichten op over een mogelijke overname van de Monegasken.

AS Monaco kende even wat financiële tekorten en trok de broeksriem aan, onder leiding van vice-voorzitter Vadim Vasilyev. Jonge talenten kopen en ze tegen een meerwaarde laten gaan, dat loont. Denk maar aan Kylian Mbappé, die voor 180 miljoen euro naar PSG vertrok.

Op financieel vlak staan de rood-witten er terug goed voor. Er liggen bouwplannen op tafel. Voor 2020 zou een renovatie van het trainingscomplex La Turbie - een investering van 100 miljoen euro - en een modernisering van het Stade Louis II afgerond moeten zijn. Dat tweede luik zou 250 miljoen kosten!

Maar er zou bij Dmitry Rybolovlev een bod van 500 miljoen euro zijn toegekomen, om zijn 66% van de clubaandelen over te nemen. Nota bene: Rybolovlev kocht dat pakket voor één symbolische euro, met de beloften dat hij geld in de club zou pompen, om van AS Monaco terug een topclub te maken.

Dat monsterbod zou afkomstig zijn uit de Golfregio. De Russische hoofdaandeelhouder is niet tevreden met het perslek en stuurde de journalisten wandelen met de stelling dat ze AS Monaco niet verkopen.

Prins Albert II, aandeelhouder van AS Monaco, zou een vertrek van de Russen wel genegen zijn. Rybolovlev kwam vorig jaar in opspraak.

Als AS Monaco overgenomen zou worden, kan dat gevolgen hebben voor Cercle Brugge, dat pas naar de Pro League is gepromoveerd.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Voetbal is soms een achterbakse wereld waar weinig mensen echt zeggen waar het om draait."

Jelle Van Damme

Meer voetbalquotes