Broer van Rode Duivel kiest voor ander land

22 maart 2018
instagram
Anthony Limbombe heeft zijn eerste selectie voor de Rode Duivels te pakken. De 23-jarige flankspeler van Club Brugge hoopt te kunnen debuteren in de oefenpartij tegen Saoedi-Arabië. Zijn broer Stallone doet het goed bij Antwerp FC. Maar die wil andere wegen bewandelen.

"Ik wil straks voor Congo spelen", stelt de 26-jarige aanvaller tegenover Gazet van Antwerpen. "Ik wil naar de Africa Cup in 2019. Nog één jaar vlammen, goals maken, me in de kijker spelen en dan hopen dat de bondscoach me wil. Want ik ben realistisch: voor België ga ik nooit spelen."

Stallone Limbombe genoot zijn jeugdopleiding bij Racing Genk, AA Gent en PSV en belandde via het Spaanse Cultural Leonesa en KFC Oosterzonen op zijn 23ste bij Antwerp FC. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen in eerste klasse. Een ander verhaal dan zijn broer Anthony. Hij is bovendien drie jaar ouder.

"Er zijn te veel goede spelers op de flanken die spelen voor clubs waar ik misschien nooit zal geraken. Ik zie België niet als een reële optie", merkt hij op. "Bij Congo zijn er ook goede spelers, maar ik denk wel dat ik met hen kan concurreren."

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes