Kevin De Bruyne heeft geen spijt van harde woorden

22 maart 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Na de vriendschappelijke interland tegen Mexico roerde Kevin De Bruyne zich. De sterspeler van Manchester City maakte zijn ongenoegen over het tactische luik publiek. Een uithaal naar de bondscoach, in de media.

De Rode Duivels bleven die avond op een 3-3 gelijkspel steken. Verdedigend zat het niet goed in elkaar.

''We teren nog altijd te veel op ­talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, gaan we moeilijk­heden blijven hebben tegen landen als Mexico. Het is jammer dat we tot nu toe nog geen oplossing gevonden hebben", gromde Kevin De Bruyne.

Dat was november 2017. In de aanloop naar de oefenpartij tegen Saoedi-Arabië laat De Bruyne zich opnieuw horen (De Bruyne heeft belangrijke boodschap voor de bondscoach).

Roberto Martinez riep De Bruyne toen op het matje. Er volgde ook kritiek van analisten. Waarom uitte De Bruyne die kritiek niet binnenskamers?

"Ik wist wat de gevolgen ­gingen zijn. Onmiddellijk na dat ­interview belde ik mijn makelaar ­Patrick De Koster. Ik zei hem: Hou je klaar, ik heb gezegd wat ik te zeggen had'', vertelt de Rode Duivel in Het Laatste Nieuws.

''Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik accepteer de ­gevolgen. Niemand in de groep heeft mijn woorden trouwens weerlegd. De andere spelers waren alleen maar verrast door de manier waarop ik mijn ongerustheid heb geuit. Maar ik heb het gedaan om de ploeg te ­helpen. Ik wil echt dat iedereen op zijn best is voor het WK."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes