EXCL Groundhopping: Deze Limburgse club is niet meer

05 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - LL
Spelers komen en gaan, de clubkleuren en het stamnummer blijven meestal bestaan. Jammer genoeg verdwijnen er ook ploegen en hun stadions. Op bezoek bij Sportclub Zichen-Zussen-Bolder. Naar wat er nog van over is gebleven...

Special groundhopping Voetbalbelgie.be


In de jaren dertig telde Zichen-Zussen-Bolder, een deelgemeente van Riemst en iets meer dan 7 km2 groot, twee voetbalclubs. Stella Voetbal Vereniging Zichen-Zussen-Bolder werd opgericht in 1937 en hield het vol tot 1948. Zussen VV begon een jaar later en stopte in 1946.

Sportclub Zichen-Zussen-Bolder volgde in 1955, gelegen in Droog-Haspengouw, tegen de Nederlands-Limburg en Wallonië. Ze speelden 14 seizoenen in vierde provinciale, 33 in derde provinciale en tussen 2005 en 2007 draaiden ze in tweede provinciale mee.


In 2007 was het groot feest bij de groen-witten met de promotie naar eerste provinciale. Ze eindigden twee keer op rij in de play-offs en sloten het derde seizoen op de tiende stek af. Er volgde een uittocht van spelers - ook vanwege de beperkte financiële mogelijkheden - en Zichen-Zussen-Zolder telde slechts 6 op 39.

In december besloten nog een aantal spelers de Roosburg te verlaten en enkele weken later - in januari 2011 - viel het doek.

Een triest einde voor SC Zichen-Zussen-Bolder. Ruim zeven jaar later valt er nog wat nostalgie op te snuiven. Niet voor lang want deze zogenaamde 'lost ground' de Roosburg maakt op termijn plaats voor een bedrijf in groenafval, schors en kiezel.

Bekijk hier 11 foto's van het ter ziele gegane stadion van SC Zichen-Zussen-Bolder.

Lucas Laermans
Fotograaf Voetbalbelgie.be
Football-weekends.com

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes