Nieuwe hoofdtribune KV Mechelen een pareltje (VIDEO)

05 april 2018
instagram
© kvmechelen
Een stap terug en twee vooruit? KV Mechelen maakt ondanks de degradatie uit de Pro League verder werk van de uitbouw van het stadion. Op 11 april gaat de hoofdtribune tegen de vlakte.

VIDEO nieuwe tribune onderaan!


De nieuwe tribune telt 1.999 zitjes, 252 centrale skyseats, 34 skybox’en en 3 cornerboxen. Zo komt de totale capaciteit op 17.000 plaatsen. Er zijn 175 plaatsen voor de pers voorzien plus twee televisiestudio's.

Het bouwwerk is 108 m lang en 25,6 m breed, met twee bochten van 23 m lang.

Het gelijkvloers met de kleedkamers en de tribune moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen, begin augustus. De oplevering van de binnenafwerking is voor later.


Gelijkvloers: ticketing, fanshop, kleedkamers, spelershome, perszaal, keuken.

Verdieping 1: Verelst Business Lounge van 1500 vierkante meter met restaurant en tussenverdieping met zicht op de eerste verdieping.

Verdieping 2 en 3: skyboxen met buitenseats en centraal de Verelst-skybar.

Verdieping 4: over de hele lengte perstribune en tv-studio's.

"In de bocht richting Telenet zullen dan weer drie verdiepingen skybox’en verrijzen. Zo maken we de verbinding met de skybox’en achter het doel", legt Olivier Somers uit op de clubsite. "Aan de andere kant komen een commandopost voor de veiligheidsdiensten en centrale kantoren voor de werknemers van de club. Ook de straatkant wordt heringericht met nieuwe loketten."

"Met de nieuwe tribune zullen we een AFAS Stadion hebben dat voor iedereen een plek heeft: van staanplaatsen, zitplaatsen, businessplaatsen, skyseats, familietribune tot studentenvak."Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes