Stijn Vreven: "Dan heb ik gefaald"

15 april 2018
instagram
NAC Breda was goed op weg het behoud in de Eredivisie veilig te stellen. Maar in de derby tegen Willem II werd het 1-2. De ploeg van Stijn Vreven heeft nog een weg af te leggen. Vreven is streng voor zichzelf.

"Ik vond het echt een non-wedstrijd van onze kant. Heel het team speelde eigenlijk onder het niveau", stelde Vreven na de thuisnederlaag tegenover Fox Sports. "De spelers wisten het belang van deze wedstrijd, ik denk niet dat het onwil is."

"De tegendoelpunten vallen uit standaardsituaties en door individuele fouten. Onze tegengoals komen in het rijtje comedy capers."

NAC had telt nu 30 punten na 31 wedstrijden. Willem II heeft er twee meer. Roda JC (26), Sparta (24) en FC Twente (20) staan op de degradatieplaatsen. Met nog drie matchen te spelen heeft NAC een marge van vier punten op Roda JC.

"Dan is er geen basis om verder te gaan"

Vreven beschikt over een jonge ploeg, wat een verklaring kan zijn voor de ups en downs. Al wil de coach daar niet van weten.

"Dat zijn allemaal excuses, we hadden er als team en als coach moeten staan. Dat hebben we niet gedaan", steekt hij de hand deels in eigen boezem. "Wij moeten het hebben van voetballend vermogen. Als dat niet lukt in een wedstrijd hebben we een groot probleem. Het zal lastig worden de komende wedstrijden, maar dat wisten we van tevoren."

Stijn Vreven leidde NAC terug naar de eerste afdeling en lijkt de club in die reeks te kunnen houden. Een krachttoer.  Over de toekomst wil hij het nog niet hebben.

"Daar gaan we het pas over hebben als we ons veilig hebben gespeeld. Dat kan pas op de laatste speeldag zijn", merkt Vreven op. "Als we degraderen dan heb ik sowieso gefaald en is er geen basis om verder te gaan."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes