STVV met twee gezichten in Oostende

15 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Om in het spoor van Lokeren (7 punten) te blijven deden KV Oostende en STVV er goed aan drie punten te pakken in hun onderlinge duel in de Versluys Arena. Een hoogstaande partij was het niet, maar de fans zagen wel vier doelpunten.

Geen William Dutoit onder de lat bij KV Oostende. De voormalige STVV'er moet in de play-offs een beurtrol dulden met Mike Vanhamel.

STVV wist wat doelgevaar te creëren met in de 20ste minuut de beste kans voor Igor Vetokele, op aangeven van Chuba Akpom. Vanhamel wist raad met de trap. Bjelica trapte vanop zestien meter net naast, maar in de 24ste minuut was het toch raak via Zivkovic (1-0). Canesin bracht goed voor en de voormalige Ajacied wipte de bal schuin over Steppe binnen.

Zivkovic
prikte in de 42ste minuut opnieuw raak (2-0), een tweede assist van Canesin. Een verdiende voorsprong voor de Kustjongens.

De Kanaries gingen in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook in de 65ste minuut via invaller Alexis De Sart, de eerste uitgoal voor STVV in vijf duels. Akpom was dichtbij de 2-2, aan de overkant liet de 18-jarige invaller Bataille zich in positieve zin opmerken, maar Steppe en Kotysch kwamen tussenbeide.

Na enkele pogingen van De Sart krulde Jordan Botaka de gelijkmaker binnen, van net buiten de zestien (2-2).

Een vijfde doelpunt hing in de lucht - met pogingen van Bataille en twee keer Bourard - maar het bleef bij de puntendeling.

Het derde gelijkspel voor KV Oostende in drie duels in Play-off 2. Lokeren telt zeven punten, STVV en Antwerp hebben er vier, Oostende drie.

Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Bob Peeters heeft het tactische vernuft van een in zilverpapier gewikkelde koeienvlaai"

Herman Brusselmans

Meer voetbalquotes