Guardiola: "Dan wordt hij een van de beste spelers"

16 april 2018
instagram
Raheem Sterling lukte tegen Tottenham Hotspur zijn 22ste doelpunt van het seizoen. Josep Guardiola heeft niets dan lof voor zijn 23-jarige aanvaller.

"Als hij gemiddelde kansen om gaat zetten in een goal, dan wordt hij een van de beste spelers in de wereld", stelt de trainer van de kersverse Engelse kampioen.

"Raheem miste twee grote, grote kansen tegen Manchester United en ook tegen Tottenham heeft hij weer kansen gemist. Dus als Sterling dat verbetert, wordt hij een echte topspeler, want hij is al zo snel en dynamisch én is sterk in de één-tegen-één. Hij is een topgast."

"Hij rijt alles open en doet het veel, veel beter dan vorig seizoen. Straks moet hij het beter proberen te doen dan dit seizoen en dat zal moeilijk worden. Hij moet daarom hard blijven werken, maar hij is gretig om te leren en als hij belangrijke Premier League-wedstrijden blijft beslissen, dan sterkt hem dat alleen maar in zijn vertrouwen."

De 23-jarige Sterling, 37-voudig international van Engeland, speelt sinds de zomer van 2015 in het Etihad Stadium en was sindsdien goed voor 43 doelpunten en 44 assists in 136 wedstrijden in clubverband.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Wat Yannick Ferrera met een allegaartje van buitenlanders en onervaren spelers doet, is zéér knap."

Jacques Sys

Meer voetbalquotes