TRANSFER: Eerste nieuwkomer Beerschot Wilrijk

16 april 2018
instagram
© JM
Geen nieuwe promotie voor Beerschot Wilrijk. Volgend seizoen zullen ze met onder meer kV Mechelen en OH Leuven moeten strijden voor die stap hogerop. De eerste nieuwkomer voor het seizoen 2018/2019 is bekend.

Emeric Dudouit komt over van AFC Tubeke, dat uit de Proximus League degradeert. De 26-jarige verdediger genoot zijn jeugdopleiding bij ASM Caen en belandde via Châteauroux en Les Herbiers bij Tubeke.

Hij tekende een tweejarig contract op het Kiel. "De mercato is pas begonnen maar toch heb ik nu al voor Beerschot Wilrijk gekozen. Voornamelijk omdat het de club is die het mooiste voetbal speelt van 1B", zegt Dudouit op de clubwebsite.

"Al heeft ook het feit dat zowel de trainer als de sportief directeur er bleven op aandringen om naar deze cub te komen zeer zeker meegespeeld."

"Bovendien hebben we allebei dezelfde ambitie: Beerschot Wilrijk wil hogerop, ik ook. Met andere woorden, ik kom naar hier om met deze prachtige club te naar 1A te promoveren."

"En dan zijn er die enthousiaste supporters, die zowel in het Olympisch Stadion als op verplaatsing voor een schitterende sfeer zorgen. Kortom, voor mij kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Zonder passie haal je nooit je volledige rendement"

Peter Maes

Meer voetbalquotes