Ex-scheidsrechter over afgekeurd doelpunt Club Brugge

16 april 2018
instagram
© KDB
Abdoulay Diaby lukte de gelijkmaker in Anderlecht-Club Brugge, maar dat doelpunt werd afgekeurd. De videoref fluisterde scheidsrechter Bart Vertenten in dat er buitenspel mee gemoeid was. Vijf of tien centimeter.

In het Brugse kamp klinkt wrevel. Zou de videoref ook aan de overkant tussengekomen zijn? Ex-scheidsrechter Stéphane Bréda vindt al die kritiek ongepast.

"Een menselijk oog kon tijdens de match onmogelijk beslissen of het al dan niet buitenspel was. Er was twijfel en het is daarom dat de lijnrechter terecht liet doorspelen", stelt Stéphane Breda tegenover de Brusselse krant La Capitale.

"Zonder de videoref zou het doelpunt goedgekeurd zijn. Maar nu moeten we mee met onze tijd. Dankzij de VAR zie je duidelijk dat er sprake is van buitenspel. Een halve voet, 5 of 10 centimeter, maar het is buitenspel. Het is dan ook logisch dat het doelpunt werd afgekeurd."

"Het stemt me tevreden dat de VAR het mogelijk maakt om progressie te maken bij zulke fases. Op voorwaarde dat het beeld op het juiste moment wordt stilgezet, en niet een fractie van een seconde te vroeg of te laat, én dat de buitenspellijn perfect geplaats wordt."

"Al ga ik er van uit dat men over voldoende technische middelen beschikt om zeker te zijn van een beslissing. Zo niet, moeten ze er maar meteen mee stoppen", besluit Bréda.


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Er is maar één moment dat je op tijd kunt komen. Ben je er niet, dan ben je óf te vroeg, óf te laat."

Johan Cruijff

Meer voetbalquotes