Neymar legt zijn speciale band met Messi uit

16 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Bij FC Barcelona klonk veel kritiek, omdat Neymar de deur achter zich dicht trok en een transfer naar PSG forceerde. Lionel Messi bleef wel positief over de Braziliaanse aanvaller. Daar hoort een voorgeschiedenis bij.

De 26-jarige Neymar heeft nog veel contact met Lionel Messi. Toen hij in 2013 de overstap van Santos naar FC Barcelona maakte, liep dat niet van een leien dakje. Neymar had het blijkbaar moeilijk om samen te spelen met grote namen als Messi of Iniesta.

"Ik kan me een wedstrijd herinneren met Barcelona… Ik moest bijna huilen, omdat dingen mij gewoon niet lukte", stelt Neymar tegenover Atlas Horas. "Messi zag dat ik moest vechten om mijn tranen te kunnen bedwingen. Tijdens de rust kwam hij naam me toe en zei: je moet alleen de speler zijn die je altijd al geweest bent. Wees jezelf. Je hoeft niet geïntimideerd te zijn dat je naast mij of Andrés Iniesta speelt."

"Om die bescheidenheid bij een gast te zien die zoveel heeft gewonnen. Mij vragen om mezelf te zijn en het beste van mezelf te laten: geweldig. Zonder enige vorm van ijdelheid ook, daar hou ik echt van", stelt de recordaankoop van PSG.

"Ik vertel dit verhaal ook vaak aan mijn familie en aan mijn vrienden. Hij heeft me op professioneel vlak geholpen, maar natuurlijk ook op persoonlijk vlak. Met sterspelers als Messi, Iniesta en Xavi samenspelen, dat maakt je verlegen. Maar na het gesprek met Messi werd ik mezelf. Ik liet zien wat ik kon, werd relaxed en speelde met zelfvertrouwen. Sinds die dag heb ik een geweldige vriendschap met Messi."


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Klopp is authentiek. Enthousiasme, ervaring, charisma."

Simon Mignolet

Meer voetbalquotes