Boze Jean-Marie Pfaff: "Leck meinen Arsch"

16 april 2018
instagram
© www.voetbalbelgie.be - DC
Hij gaat als El Sympatico door het leven, wat niet wil zeggen dat Jean-Marie Pfaff niet op tafel klopt. De voormalige doelman proeft weinig of geen erkenning in België en stoort zich daar mateloos aan.

Jean-Marie Pfaff brak door bij SK Beveren, stond zes seizoenen bij Bayern München onder de lat en passeerde daarna nog bij Lierse en Trabzonspor.

Hij werd zowel in het binnen- als buitenland beschouwd als één van de beste doelmannen ter wereld. In 1978 won hij de Gouden Schoen. Net geen 10 jaar later werd hij door het IFFHS uitgeroepen tot wereldkeeper van het jaar. Pelé selecteerde hem in maart 2004 voor de FIFA 100.

De 64-jarige Lebbekenaar is boos. Pfaff mag bij de matchen van de Rode Duivels niet binnen in de VIP-ruimte.

"Dan sta ik daar in mijn kostuum, terwijl de twintig vrienden van Fellaini daar vlot langs mij door naar binnen lopen. Is dat de erkenning van de voetbalbond? Ze zouden verdorie trots moeten zijn dat ik naar hun match kom kijken", gromt Jean-Marie Pfaff in Het Laatste Nieuws.

Bij Waasland-Beveren zwaaien de deuren ook niet wagenwijd open. "Ge moet uw auto ergens anders parkeren. Want gij moogt hier niet staan", legt Pfaff uit.

Dat respect geniet hij wel in het buitenland. "Sorry, maar als ze mij in Duitsland, als buitenlander dan nog, al dat respect kunnen geven, dan vind ik dat ik dat in België zeker verdien. Ben ik te populair bij de mensen? Ik denk dat het dat is. Jaloezie. Kom ik bij de FIFA, dan hoor ik daar: 'Amai, die mens zegt veel slecht over u.' Terwijl 'die mens' wel altijd supervriendelijk is in mijn gezicht. Dan denk ik, om het op zijn Duits te zeggen: 'Leck meinen Arsch!'"


Voetbal België in je facebook nieuwsfeed?

Reageren is niet meer mogelijk

Laatste nieuws

ico-hottopics

Nieuws overzicht…

"Trainers zeggen vaak dat ze niet op een job azen uit respect voor de collega die er aan de slag is. Dat is bullshit!"

Arnar Vidarsson

Meer voetbalquotes